top of page

Welkom bij 'Bois de Vivre'

Welkom op de site van 'Bois de Vivre' in Normandië. Hieronder kunt u meer lezen over

  • De inrichting

  • Omgeving

  • Activiteiten

  • Culinair en vin

  • Routebeschrijving

  • Beschikbaarheid en prijs

  • Onze verbouwing op video en nieuwsbrieven 

  • Informatie en sleutels

De vrijstaande split-level woning staat tegen een berghelling op 3000 m2 terrein in het dal van de Orimont. Het huis is ontworpen door een architect in 1980 en vanaf zomer 2011 volledig door ons gerestaureerd. Het huis staat net buiten de dorpskern van Le Bourg Dun, een dorp met bakker, buurtsuper, toeristeninformatie, sterrestaurant, camping en slechts 3 km. van zee. 1 tot 8 personen, 4 slaapkamers en kamer met slaapbank.

De inrichting

De split-level bestaat uit 17 vierkanten van 9 m2 en valt op door zijn bijzondere lichtinval en prachtige uitzicht. Het heeft drie slaapkamers op de benedenverdieping en een grote en kleine slaapkamer op de 1e verdieping. Twee slaapkamers met dubbele boxspring ( 1.60 bij 2.00 en 1.80 bij 2.00) en twee slaapkamers met tweemaal een enkele boxspring. De kleinste kamer heeft een slaapbank. Dekbedden zijn aanwezig, lakens graag zelf meenemen. 

 

De keuken heeft een combi oven-magnetron, een gaskookplaat, koelkast, diepvries, koffiezetapparaat en snelkoker. Graag zelf theedoeken en keukendoeken meenemen. In de grote serre, die uitzicht biedt op het dal met koeien, staat een grote houtkachel, de rest van het huis heeft elektrische verwarming. In de kelderruimte is een wasmachine. De badkamer heeft een douche en een dubbele wasbak. Handdoeken zelf mee te nemen. Roken alleen buitenshuis.

Laat het huis achter zoals je het aangetroffen hebt, dus schoongemaakt achterlaten! Huisdieren gelieve thuislaten. 

Omgeving

In het huis is een map met toeristische informatie. In het dorp is een toeristische informatiepunt. Dit is tevens een postkantoor, fietsverhuur en galerie met wisselende tentoonstellingen. In de kerk vinden regelmatig concerten plaats, die zeer de moeite waard zijn. Le Bourg Dun heeft 450 inwoners en is bekend om zijn linnen: in juli is er een linnenfestival. Er is goed te fietsen in de omgeving met zijn vriendelijke dorpjes vol met normandes. Ook wandelen is heerlijk in deze omgeving: het huis ligt aan twee wandelroutes en je kunt zo uit het huis een heuvelachtig natuurgebied in lopen waar fazanten, vossen en herten regelmatig gespot kunnen worden. Bij helder weer kun je ‘s nachts genieten van de prachtige sterrenhemel daar het echt donker is. Aangezien we net buiten het dorp zitten, hoor je ’s nachts uilen en soms een kikkerconcert.

De omgeving doet heel Engels aan met zijn slingerweggetjes vol met hortensia’s en ‘cottage’ huizen. De zee, met het prachtige zandstrand Aubin Sûr Mer is slechts op 3 km. afstand. Plaatsen als Eu, Tréport, Dieppe, Fécamp, Etretat en Honfleur aan de kliffenkust Côte d’Albâtre zijn zeer de moeite waard. De historische stad Rouen ligt op 40 km. afstand. Ook het dichtbij gelegen Veules les Roses, met zijn kleinste riviertje van Frankrijk, is idyllisch.

Activiteiten

Naast zwemmen, wandelen en fietsen kun je zeilen, surfen, waterskiën, vissen, golfen, paardrijden en tennissen. In de omgeving zijn veel kastelen, manoirs en tuinen te bewonderen. Iedere zondagochtend zijn er in de directe omgeving Franse rommelmarkten, de zogenoemde ‘vide greniers’ en iedere dag is er wel een versmarkt in de omgeving.

Culinair en vin

Er zijn in de omgeving meerdere restaurants met een streekgebonden Franse menukaart. Het restaurant Auberge Du Dun in Le Bourg Dun is een sterrestaurant en staat goed aangeschreven in de omgeving. Naast de epicerie is een klein restaurantje waar je voor €12,- goed kunt eten bij een kok die ook les geeft op en kokschool. De Normandische keuken kent veel soorten zeebanket, vers te halen aan de stranden en de havens. Cider en calvados zijn de streekgebonden dranken, die door de boeren in de omgeving eigenhandig worden gestookt.

Routebeschrijving

Via Breda, Antwerpen, richting Gent (Volg de borden Expo). Daarna richting Oostende, Calais, Boulogne (hier begint de tolweg, ongeveer € 8,-), Abbeville, na de A28, richting A29 Rouen en Le Havre, neem afslag 6 richting Londinieres. Na Dieppe neem je de GR925 die langs Le Bourg Dun loopt. Neem dan richting Le Pierre Vieux en in de eerste bocht naar rechts vind je links Impasse d’Orimont. Dit is een mooie kustroute die 565 km is. Je kunt ook via Lille, Arras en Amiens rijden, dan kom je ook op de A28 uit en rijd je daarna via de A29 naar Rouen, Le Havre. Dit is 535 km, tol ongeveer € 14,-.

Beschikbaar en prijs

Het gehele jaar door is het huis te huur, per week van zaterdagmiddag tot zaterdagochtend. Huurprijs per week € 625,-.

Klik hier of onderaan op de oranje button om de beschikbaarheid te checken en/of te reserveren. 

We weten dat er mensen zijn om ons heen die ook graag er eens op uit willen, maar door allerlei oorzaken daar niet toe in staat zijn. We helpen graag, lees onze speciale nieuwsbrief.

 

Onze verbouwing op video en nieuwsbrieven 

Als je meer wilt lezen over de verbouwingen in Le Bourg Dun kijk dan op http://youtu.be/DbTSX_yKhv0.

 

Lees ook onze verhalen in de nieuwsbrieven: nieuwsbrief 2012 , nieuwsbrief 2013nieuwsbrief 2014nieuwsbrief 2015, nieuwsbrief 2016nieuwsbrief 2017, nieuwsbrief 2018de nieuwsbrief over de verkoop van Angiens in 2018, nieuwsbrief 2019, nieuwsbrief 2020, nieuwsbrief 2021nieuwbrief 2022 en nieuwsbrief 2023.

Informatie en sleutels

Contactpersonen: Niek en Mieke Snel

Fr. v. Blankenheymstraat, Amersfoort.

Tel. 033-4626393 / 06-29017428

MiekeSnelSchoutsen@gmail.com

Fotogalerij van omgeving

3D foto's: scroll over de platen voor een 360 graden beeld

bottom of page